L’Escola de Natura Francolí torna a patir actes vandàlics




L’Escola de Natura Francolí, que està gestionada per Mare Terra Fundació Mediterrània, va patir diversos actes vandàlics durant la setmana passada. Els vàndals van trencar la tanca del recinte per tres llocs diferents, creant forats que permetien accedir-hi a l’espai. Les destrosses no es van fer totes el mateix dia, sinó durant tres nits diferents. Afortunadament, més enllà de trencar la tanca i assaltar l’espai, aquestes persones incíviques no han comès desperfectes a l’interior de l’escola. L’entitat ja s’ha posat a treballar per tal de reparar la tanca.
No és la primera vegada que l’Escola de Natura Francolí (que també funciona com a centre d'interpretació del riu) rep atacs de vàndals. El més greu de tots va tenir lloc el gener d’aquest mateix any, quan un grup de desconeguts va assaltar les instal·lacions i va causar un gran nombre de desperfectes. Mare Terra Fundació Mediterrània no pot fer gaire cosa davant d’aquests actes vandàlics, ja que no té recursos suficients com per a contractar un servei de vigilància nocturna.









En aquest sentit, el president de l’entitat, Ángel Juárez, ha assegurat que “la sensació que tenim és d’impotència, perquè no podem fer gaire cosa davant d’aquestes agressions absurdes i incomprensibles. Som una associació modesta i sense grans recursos, i aquestes coses ens fan molt de mal”.
Juárez també ha manifestat que “és impensable que existeixin persones que no tinguin res millor a fer que destrossar un espai com l’Escola de Natura Francolí, que només pretén divulgar i defensar la natura i el medi ambient. En tot cas, això ens dóna més força per continuar endavant i seguir fent la nostra feina. No ens aturaran”.