La primavera a l'Escola de Natura Francolí

Com cada any, l'Escola de Natura Francolí s'omple d'activitat un cop la primavera pica la porta.
Amb el bon temps més escoles s'hi animen a fer activitats fora del centre i a descobrir els indrets naturals més propers.


Una activitat a la natura té molts aspectes positiu per a la canalla. D'una banda els nens i nenes es troben en un espai diferent al de cada dia, amb reptes i estímuls nous. I per l'altre costat tenen l'oportunitat de relacionar-se amb els seus companys i mestres en un ambient més distès i lúdic. Aquest aspecte contribueix molt positivament en les relacions i els vincles entre els companys.


Una de les activitat més sol·licitades és la de descoberta del riu Francolí. En aquesta activitat els participants coneixen una mica més aquest riu que travessa la ciutat de Tarragona, on s'amaguen molts tresors, tant vegetals com faunístics. A més, en aquest taller també fan de científics e investiguen quin és l'estat ecològic del Francolí. Sempre els sorprèn trobar-se amb un riu que està més net del que imaginaven i per tant pot albergar més vida de la que s'esperaven. Potser no veurem peixos grans o cocodrils com alguns nens somien, però si molts tipus de macroinvertebrats, insectes de tots tipus, fins i tot granotes i tortugues de rierol. I si estem en silenci, algunes aus com el bernat pescaire o el cormoran es poden deixar veure pels voltants.
T'animes a conèixer la nostra Escola de Natura Francolí?