Más de 170 voluntarios participan en el Voluntariado Verde de Cicloplast en la Escola de Natura Francolí


L’Escola de Natura Francolí, espai gestionat per Mare Terra Fundació Mediterrània, ha estat l’escenari en què s’ha celebrat el Voluntariat Verd de Cicloplast, una activitat de sensibilització ambiental en la qual han participat més de 170 voluntaris procedents de les empreses del sector químic de Tarragona, la majoria de la família dels plàstics. L'acció, celebrada aquest dissabte, comptava amb la col·laboració de l'AEQT (Associació Empresarial Química de Tarragona), l’Ajuntament de Tarragona i Mare Terra Fundació Mediterrània.
Amb aquesta activitat, Cicloplast s'ha unit a altres similars que es desenvolupaven dissabte, en el marc de l'European Clean Up Day, en entorns naturals de tot Europa i que, a Catalunya, estan coordinades per l'Agència de Residus de Catalunya.





La jornada ha comptat amb la participació d'un voluntari molt especial, el Woody, un dels personatges de PortAventuraWorld. La seva assistència ha servit d'exemple per a tots, especialment per als més petits, transmetent el compromís del resort amb la protecció del medi ambient.



Durant els discursos de l’acte de presentació, el president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez, ha mostrat la seva satisfacció en veure l'Escola de Natura plena de voluntaris per una causa com aquesta. El màxim responsable de la fundació ha explicat que des del moment que van saber que es volia portar a Tarragona un acte com aquest, Mediterrània es va posar en marxa per poder-hi formar part i col·laborar en la seva organització.

L'acte també ha comptat amb la presència de la directora de Cicloplast, Teresa Martínez, del director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, de la presidenta de l’AEQT, Teresa Pallarès, i de la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez. 



Els tècnics de Mediterrània han impartit tallers lúdics ambientals per als nens i nenes, mentre que els adults han rebut formació dinàmica sobre prevenció i reciclatge de residus. Posteriorment, tots els voluntaris han realitzat una ruta de senderisme per la ribera del riu Francolí amb neteja de l'espai natural, com a mitjà de sensibilització ambiental per a la prevenció de l'abandonament de residus en llocs inadequats, separant les diferents tipologies de residus per al seu posterior reciclat. En total s’han recollit més de 200 quilos de deixalles.