Uns 200 voluntaris aprenen amb Mediterrània la importància de cuidar el mar i les platges


Mediterrània-Centre d’Iniciatives Ecològiques ha organitzat aquest dijous per vint-i-sisè any consecutiu el ‘Dia de neteja de la platja’, una jornada de voluntariat ambiental que pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància de respectar el mar i les platges. Després de 26 anys celebrant-se ininterrompudament, les diferències entre la primera i la darrera edició són notables, i és innegable que la societat cada cop és més ecològica. No obstant això, encara queda molta feina a fer, i jornades de difusió ambiental com la celebrada aquest dijous a la Platja Llarga continuen sent molt importants, especialment si estan centrades en els tarragonins més joves.

Al voltant de 200 voluntaris (la majoria d’ells nens i nenes d’entre 6 i 14 anys) han participat en el ‘Dia de neteja de la platja’ convertint-se en voluntaris ambientals. I han pogut fer una mica de tot: rebre una xerrada sobre l’ecosistema al litoral i per què cal mantenir-lo net, fer un taller sobre medi ambient, posar-se els guants i recollir  deixalles de la sorra, i fins i tot han tingut temps de jugar i banyar-se. I com és habitual també han rebut la visita de les sirenes, que un any més han participat en la jornada (deixant bocabadats als nens però també als banyistes) i han difós el seu missatge ambientalista. Al final de la jornada tots els joves participants han rebut una medalla d’agraïment per la seva col·laboració.



Finalment, cal destacar que Mediterrània ha comptat amb l’ajuda d’algunes organitzacions que han col·laborat en diversos aspectes de la jornada: clubs esportius (Associació Deportiva Torreforta, Racing de Bonavista, Tarragona Handbol Club i Club de Vela Platja Llarga), entitats (Sirenas Mediterranian Academy i Orient i Occident), administracions (Europe Direct Tarragona) i empreses (SIRUSA, Covestro i Wala Tarragona). Des de Mediterrània es treballa perquè el proper any, en la que serà la 27a edició, es mantindrà o fins i tot s’incrementarà el nombre de col·laboradors.