Visitem la Platja Llarga amb l'Escola Ponent


La setmana passada els alumnes de 5è B de l’Escola Ponent de Tarragona van realitzar amb nosaltres la sortida “La Platja Llarga i El Bosc de la Marquesa”. Els alumnes porten tot l’any treballant el medi marí a classe, un tema que ells mateixos havien escollit estudiar durant aquest curs escolar.

A l’inici de la sortida, els tècnics de Mare Terra Fundació Mediterrània van explicar als nens i nenes tots els misteris que guarda la platja. Els alumnes van entendre com es forma una platja, van observar amb lupa les particularitats de la sorra i també van aprendre la funcionalitat i la importància de les dunes i la biodiversitat que té associada. Posteriorment, analitzaren els diferents residus que són presents a les nostres platges i van plantejar diferents solucions que es podrien dur a terme per retirar-los.


Per últim, els tècnics van preparar una gimcana amb clau dicotòmica per conèixer les diferents espècies vegetals que habiten el Bosc de la Marquesa. Aquesta gimcana no només va servir per a què els alumnes es divertissin, sinó que també va servir per poder endinsar-se i passejar per aquest magnífic i ben conservat bosc.


Els alumnes s’ho van passar d’allò més bé i ara, gràcies a aquesta sortida, es miraran la platja amb uns altres ulls.