Quin impacte té menjar carn?


 
Dimecres 29 de gener, les dues tècniques en educació ambiental de Mare Terra Fundació Mediterrània vam anar a l’Institut d’Horticultura i Jardineria, concretament a primer del CFGS d’Educació i Control Ambiental, a fer una xerrada sobre la Petjada Ecològica. Una de les xerrades més impactants que oferim, on l’alumnat no queda indiferent. 

Veure reflectit en imatges el nostre impacte i com fiquem en risc el nostre futur, fa reflexionar sobre  les coses que fem en el dia a dia i generen una situació de perill relacionada directament amb el medi ambient.

No només l’explicació i les imatges fan entendre què és la petjada ecològica i el que suposa per tots nosaltres i el medi ambient; la realització d’un test personal, on s’analitzen tots els actes de la vida quotidiana, fan veure d’una forma molt clara la marca que estem deixant a la Terra. 

Si no comencem a actuar, arribarà un moment que la Terra no podrà sostindre el nostre ritme de vida i com a conseqüència el impacte caurà sobre les persones: disminució de recursos per persona, menys riquesa i més pobresa.

No ens queda temps, hem d’aconseguir l’equilibri entre medi ambient, societat i econòmica. D’aquesta manera arribar a un desenvolupament sostenible i de equitat.