Sortides de camp a la primavera: Parc Eòlic de Trucafort

Moltes escoles aprofiten l'arribada del bon temps per fer sortides de camp i conèixer espais naturals propers amb els tècnics ambientals de Mare Terra Fundació Mediterrània. Sense anar més lluny, aquest passat dilluns ho va fer el col·legi Joan XXIII de Tarragona, que un any més ha visitat el Parc Eòlic de Trucafort. Aquesta sortida, a més d'apropar-nos a un bonic racó del Priorat, també permet conèixer i aprendre més coses sobre l'energia eòlica.
La sortida comença al poble de la Torre de Fontaubella, al peu de la Mola de Colldejou, des d’on es puja fins al Parc Eòlic de Trucafort per veure els imponents molins de vent. En aquesta pujada, es poden veure els camins i marges de pedra seca que es van fer fa molts anys i encara es conserven.


Els visitants també passejaran a través d'un bosc típic mediterrani molt jove, degut a l'incendi que va patir la zona al 2007. Ara és una àrea plena de pins joves amb un important estrat arbustiu on predomina el matollar i les aromàtiques.


Un cop a dalt, els visitants no només es trobaran al peu dels 91 molins aerogeneradors que formen el Parc Eòlic de Trucafort, sinó que podran gaudir d’una bona vista de tot el territori divisant, fins i tot, el mar. Aquest parc eòlic es va inaugurar el 1999 i genera uns 30 MW de potència a partir de l'energia del vent.
En aquesta sortida també s'aprèn com funcionen aquest aerogeneradors i com a partir de l'energia eòlica s'obté energia elèctrica.