II Mercat de Projectes Socials de la URV

Aquest any hem tornat a participar en el Mercat de Projectes Socials que organitza la Universitat Rovira i Virgili. Amb aquesta iniciativa, la universitat pretén facilitar la col·laboració entre entitats de la ciutat de Tarragona i la URV, en el context del Programa d'Aprenentatge Serveis.

La nostra proposta estava adreçada a la participació dels estudiants en algun aspecte al voltant del treball de recuperació i revaloració del riu Francolí.

Va ser una estudiant de Química la que va mostrar el seu interés en fer un treball sobre la qualitat de l'aigua al llarg del riu i sobre la presència de determinats contaminants emergents.

Per poder portar a termes les analítiques, el primer que es va fer va ser determinar quins serien els punts de mostreig més significatius a l'hora de treure conclusions. I després d'això, només quedava anar al terreny a recollir les mostres.                                                            Aquí us deixem algunes fotos dels dies que vam fer la prospecció i la recollida de mostres al llarg del recorregut del riu . Moltes vegades els científics han de canviar la bata blanca per chiruques!





Us imaginàveu que el riu Francolí tingués aquest aspecte?



En aquestes fotos podeu veure que no només al curs alt del riu podem trobar que el Francolí porta aigua clara i hi ha vegetació a les lleres, sino que al seu pas per Sant Salvador també podem refugiar-nos a l'ombra dels pollancres i escoltar el cant de molts ocellets. Us animeu a descobrir-lo?