Ja has visitat la nova maqueta del riu Francolí?


Fa unes setmanes es va inaugurar la maqueta del riu Francolí, que s’exposa a l’Escola de Natura Francolí que gestiona Mare Terra Fundació Mediterrània. Aquesta representació a escala del nostre territori abasta tota la conca del riu i els principals municipis del Camp de Tarragona i les comarques circumdants. Té una superfície aproximada de sis metres quadrats que corresponen a més de 2.400 quilòmetres quadrats reals.

Tot i que la maqueta té com a principal protagonista el Francolí, es pot comprovar com el curs fluvial viu envoltat d'elements d'origen humà com les xarxes viàries, vies de tren, complexos industrials, complexos recreatius com pot ser Port Aventura o fins i tot el colossal Port de Tarragona. S'observa, a mesura que seguim el recorregut fluvial aigües avall, com es multipliquen aquests elements i també el seu impacte sobre l'estat ecològic del riu.


La maqueta té un enorme potencial didàctic per les tasques d'educació ambiental i és per això que des de Mediterrània es convida tothom, en especial als ciutadans de Tarragona, a visitar-la. L'entrada a l'Escola de Natura i la visita a la maqueta són gratuïtes, i es poden visitar els dilluns, dimecres i divendres des de les 9 h fins a 12 h. Això sí, abans cal posar-se en contacte amb la fundació per concretar la visita trucant al telèfon 977 55 13 00 o enviant un correu electrònic a educa@mare-terra.org.