L' escola Maria Rosa Molas visita CATOR i l'Escola de Natura Francolí

 Al voltant de 60 alumnes de l'Escola Maria Rosa Molas de Reus han vistat CATOR en la última setmana. Els nois i noies han pogut veure la zona de descàrrega de l'oli, la sala de control de les bombes o el laboratori, entre d'altres. Conèixer la procedència de l'oli mineral i com s'efectua el procés de reciclatge és informació vital per poder tenir criteri per valorar el problema de l'oli mineral: és el residu líquid tòxic i perillòs que en més quantitat es produeix al planeta.

Tot seguit, els nens i nenes van visitar l'Escola de Natura Francolí. On van veure la diferència entre agricultura ecològica i convencional,  van entendre com d'imprescindible és la funció dels pol·linitzadors i el jardí de les olors, i van veure els impactes ambientals que es poden identificar al llarg del riu Francolí a través de la maqueta ubicada a l'aula de l'Escola.
També van realitzar el taller de construcció d'una minidepuradora amb ampolles de plàstic reutilitzades i materials filtrants que podem trobar a la natura. A través d'aquest taller s'assimila la importància de gestionar i recollir l'oli mineral usat per evitar que aquest residu pugui acabar contaminant el sòl i de retruc els aqüífers. Ja que no hem d'oblidar que tan sols amb un litre d'oli tenim prou per contaminar un milió de litres d'aigua.