Un total de 25 alumnes de l'IES Ponts d'Icart de Tarragona han estrenat aquest dilluns, 13 d'octubre, les activitats de tardor de l'Escola Natura Francolí de Mare Terra Fundació Mediterrània.
L'alumnat ha conegut, de la mà de les educadores ambientals de Mediterrània, el Centre d'interpretació del riu Francolí, presidit per la maqueta de la conca hídrica, en què es reprodueix  2.400 quilòmetres quadrats de paisatge en una escala 1:20.000 (és a dir, cada centímetre equival a 200 metres reals).
A més del curs del riu, també es poden veure totes les infraestructures del territori, com el Port de Tarragona, les químiques; PortAventura; el litoral des de Torredembarra fins a Miami Platja, o grans monuments com la Catedral de Tarragona o el Monestir de Poblet.
L'Escola Natura, al carrer Pont i Gol s/n de Tarragona, està estratègicament situada molt a prop del riu Francolí, amb la qual cosa l'alumnat pot veure sobre el terreny alguns dels coneixements impartits en sala.
A la sortida, els estudiants han pogut veure que el riu baixa completament sec, però també algunes de les peculiaritats del bosc de ribera i de les moltes espècies invasores que el poblen, com la tortuga de Florida, la canya americana o l'eucaliptus. El riu Francolí també mostra una forta presència humana, amb gasoductes i oleoductes o el pont mòbil que, en teoria, ha de servir per unir els barris de Ponent amb el centre, però que està en una situació més que precària.