L'escola Sant Pere i Sant Pau visita l'Escola de Natura i fan de científics per un dia

Els alumnes de tercer i quart de primària de l'Escola Sant Pere i Sant Pau  han vingut a visitar l'Escola de Natura Francolí per aprendre una mica més sobre el riu, sobre els animals que ens envolten i els rastres que ens permeten identificar-los i fins i tot estimar quant de temps fa que han marxat.

Els nens i nenes de tercer van realitzar el taller de rastres i senyals en el que ells mateixos van reproduir una petjada en fang i guix per poder emportar-la cap a casa. Van aprendre que els animals ens indiquen la seva presència a través de diverses senyals com són: les egagròpiles, pinyes rossegades o excrements, entre d'altres.


Els nois i noies de quart van fer de científics per un dia diagnosticant la qualitat de l'aigua i l'ecosistema del riu Francolí. Duent a terme mesures fisicoquímiques, hidromorfològiques (com la mesura del cabal o el llit del riu...) i biològiques han après com avaluar l'estat del ecosistema fluvial i quin significat tenen els diferents paràmetres mesurats.



Ambdós grups van conèixer l'Escola de Natura Francolí i van veure quin aspecte tenen les hortalisses abans d'arribar al prestatge del supermercat, van conèixer diverses plantes aromàtiques i relacionar algunes d'elles amb la seva olor. També van observar les diferents espècies de flora i fauna que podem trobar a la bassa d'amfibis de l'escola alhora que repassàvem els serveis que ens ofereixen aquests ecosistemes: la filtració de l'aigua, retenció de sediments o la captació de diòxid de carboni entre d'altres.