Prop d'11.000 alumnes aprenen educació ambiental amb Mediterrània




L’Escola Natura de Mare Terra Fundació Mediterrània ha prestat servei a un total de 10.821 alumnes del Camp de Tarragona durant el curs 2018-2019. La xifra frega els 12.000 usuaris si sumem les visites lliures a l’Escola Natura.

Aquestes instal·lacions del carrer Pont i Gol de Tarragona compten amb un jardí vertical, un hort ecològic, un jardí de les olors i una bassa d’amfibis. L’element estrella és, però, el Centre d’interpretació del riu Francolí, amb una imponent maqueta de tota la conca hidrogràfica del riu que reprodueix fidelment 2.800 quilòmetres quadrats a escala 1:20.000. La visita és gratuïta i permet veure, d’un cop d’ull, tot el recorregut d’un riu força desconegut encara per la ciutadania. 

Un 36% de l’alumnat ha experimentat en les diferents activitats de l’Escola Natura i la resta, es divideix en sortides de camp (21%), tallers ambientals (10%), xerrades (15) i exposicions (18%)

Cal destacar que el gruix dels participants són estudiants de la ESO (42%), seguits dels alumnes d’educació primària (26%) i amb una marcada tendència a l’alça dels cicles formatius (24%), un indicador del fet que la sensibilització ambiental arriba als majors d’edat. D’altra banda, un dels reptes ha estat satisfer les expectatives dels participants d’educació infantil (2%) i especialment, els que tenen necessitats educatives especials (1%). El 2% restant correspon a alumnes de batxillerat.
De les sortides al camp, destaca “El riu Francolí” i dels tallers, “Científics per un dia”, en què es diagnostica, a través de diverses analítiques senzilles, l’estat de salut ambiental del riu. 

Pel que fa als tallers fets a les instal·lacions de l’Escola Natura, estan igual de demandats la construcció d’una mini depuradora, la d’una mini placa solar i un altre  fer motlles amb les petjades dels animals.

Els participants contesten una enquesta de valoració en acabar les activitats i d’una escala de l’1 al 5, la mitjana de respostes és un 4,5.