La diada a casa


Dracs, cavallers, princeses i poble en general, esteu apunt per celebrar Sant Jordi?

Si, ja ho sabem, no serà el mateix que poder passejar pels carrers plens de llibres i de roses, però tampoc ens val la pena gastar el temps pensant en el que no podem fer, sinó que serà molt millor plantejar-nos com podem aconseguir que sigui un dia especial. Per això volem ajudar-vos amb propostes ben variades perquè pugeu triar i remenar, vaja com si fóssim la llibreria del barri que us dona opcions de llibres de tots colors, estils i formes. Esteu preparats?

Recordeu com començava la llegenda? Doncs anem a provar-ho, però us hi haureu d'esforçar una mica, hi ha paraules que s'han transformat en imatges.Si ja heu recordat com anava la història, podem desordenar-la per veure si tenim memòria per tornar-la a ordenar, o si hem d'anar a buscar cues de pansa!

I ara per canviar una mica què us sembla si fem un Sudoku? Un joc on sortiran tots els protagonistes, però recordeu que no es poden repetir.

Per completar el dia, no poden faltar les manualitats. Comencem amb una rosa? La podem fer amb cartolina, amb oueres o amb llaminadures que sempre pugen els ànims, o també podem fer unes roses alternatives ven originals. I per últim una opció ven especial. Mireu aquests vídeo de com fer màgia i de pas poder jugar amb la nostra rosa, tot i que segur que la podeu aprofitar per fer molt altres dibuixos. Però no us penseu que ens oblidem del drac, podem fer el nostre, ja sigui com a punt de llibre o fent un drac ferotge amb material reciclat, recordeu que hi ha molts residus que poden ser un bon material per fer manualitats.

I com no podia ser d'una altra manera, no podem oblidar-nos dels llibres. Com que ja sabem que avui tindreu moltes recomanacions, us volem fer una altra proposta. Què us sembla si us mostrem un recull de pàgines on podreu veure contes? En tenim amb titelles, audio-contes o contes explicats per persones molt especials.

Comencem per les titelles, unes bones aliades de les criatures que tenim a casa. Podem anar a veure els tres porquets, passar per casa de la rateta presumida o acompanyar la caputxeta a veure l'àvia. I seguidament trobareu els reculls de contes, perquè en un moment de confinament sempre està bé poder continuar tenint la nostra petita biblioteca. Tenim una mà de contes, del club Super3, contes en anglès, contes explicats des de l'espai i el racó de contes de la XTEC. Però també tenim la Montse Oller, una mestra a la que li encanta explicar històries i la Laura i en Joan, uns contacontes professionals!

Però no podem acabar , sense recordar-vos que les llegendes, amb el temps, poden canviar i adaptar-se, per això us recomanem un parell de libres, que també teniu accessibles a la xarxa, perquè pugueu canviar la historia: Sant Jordi a la Cova del drac i La revolta de Santa Jordina

Esperem que tingueu una feliç diada i recordeu que TOT ANIRÀ BÉ!