Proximitat


Segur que molts de vosaltres aquests dies heu escoltat vàries noticies relacionades amb el medi ambient, sobretot amb la fauna salvatge que estan obrint-se territori. La contaminació ha disminuït gràcies a la reducció de moviment en transport, però que passarà a partir d’ara, serem conscients?

Aquí comença la nostra lluita, el nostre canvi en el dia a dia, un canvi que s’hauria de fer tota la societat. Hem aprés a adaptar-nos a una nova rutina per a lluitar i minimitzar l’impacte contra el coronavirus. Per què no fer el mateix amb el medi ambient?

És evident que hem de tornar al carrer, no podem deixar de banda el nostre dia a dia, i part d’aquesta fauna fugirà, però podem trobar alternatives per a que les zones que s’han repoblat no perdin tota aquesta biodiversitat.

I què passa amb el canvi climàtic? Tots som conscients de que hem de fer un canvi en el nostre estil de vida, en com enfoquem com a societat el nostre futur, però com el perill no es imminent, la conscienciació de la necessitat de canvi arriba molt, massa, a poc a poc.. Moltes eines les tenim a les nostres mans, però a vegades no ens adonem. Com podem començar?

Deixem de comprar com majoritàriament ho fèiem fins ara, i comencem a mirar el consum de proximitat.

En què ens pot ajudar aquest petit canvi?


  1. Els productes són de temporada, fent que siguin més nutritius.
  2. Consumim amb garanties de seguretat i de qualitat.
  3. Ajudes a l'economia local, fomentant les explotacions petites.
  4. Redueix el malbaratament alimentari.
  5. I a més, són respectuosos amb el Planeta ja que redueixen els costos energètics de transport.
Aprofitem aquesta oportunitat, encara estem a temps de fer un altre canvi, un camí cap al desenvolupament sostenible i així ajudar al medi ambient.

A les nostres mans està el nostre futur i tots junts ho aconseguirem!