Som Natura


Avui us volem parlar d'una petita joia que ja està disponible en versió digital i amb accés lliure, és el llibre Som Natura: el repte de l'Antropocè. 

Va se publicat en motiu de l'exposició del mateix títol, celebrada al Museu de Ciències Naturals de Barcelona del gener al novembre del 2019. Hi trobem la participació d'una trentena d'autors molt diversos, una barreja ben equilibrada entre els camps de la ciència i la cultura i estructurada en sis capítols, que acaben amb un recull fotogràfic de l'exposició.

El seu objectiu és despertar sensacions, fer reflexionar i animar a passar a l'acció per conservar la biodiversitat. És una lectura molt amena, que no requereix seguir els capítols sinó que et permet anar d'un a l'altre segons les inquietuds o les preguntes que es vulguin resoldre en aquell moment. El suport de la lectura amb imatges, gràfics i taules resum, fa que els conceptes importants et quedin gravats a la retina de forma senzilla i gairebé inconscient.

Aquest llibre vol crear un impacte, per tal d'aconseguir canvis significatius en el comportament de la ciutadania a base de coneixement, però també d'una forma molt important, mitjançant les emocions. Com recull en Carles Castell en el prefaci: “el canvi està en marxa ara és qüestió de convèncer a moltes persones de sumar-s'hi” .

Som Natura: el repte de l'Antropocè, una lectura que no us deixarà indiferents.