Hi havia una vegada….


Hola a totes i a tots, com us vam dir comencem el nostre camí per fer-vos companyia en aquests dies de confinament.

Hem pensat que com que sembla que hi haurà prou dies per tractar tots els temes que vulguem, estaria bé començar pel principi. I què considerem que és el principi? Doncs intentar explicar als nostres petits què està passant i per això els hi hem d'explicar què és aquest maleït virus. La millora maner que hem trobat és fer-ho en forma de conte.

Hem fet una cerca sobre persones que han intentat fer un material que sigui didàctic per les nostres criatures i us n'hem fet un recull. Ens hem quedat amb 4 opcions, que podeu descarregar gratuïtament,  perquè pugueu remenar, triar o quedar-vos-les totes.


El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya amb l'editorial Sentir, han publicat aquest conte  amb l'objectiu principal de poder explicar als més petits, de forma senzilla i clara, què és un virus i com poden gestionar les emocions. Durant la lectura, hi ha preguntes per fer als infants,i al final, un apartat de recomanacions per a adults adaptades a les nenes i nens.


Aquesta és una historia escrita per la psicòloga infantil Fernanda Rodríguez i les il·lustracions i maquetació les ha fet l’Eva Rami. Aquest conte té com a objectiu explicar als infants com s'han de comportar davant el virus, però a la vegada, també vol donar un missatge positiu de cara al futur, pel fet de que aquest confinament ens ajudarà a valorar molt més tot el que tenim al nostre voltant.


Amb aquest títol, el portal infermera virtual, ha preparat material educatiu adaptat als infants. És un dossier per poder treballar de forma interactiva, amb les nenes i nens,  què és el coronavirus, el seu origen, com podem evitar la seva propagació i quines emocions desperta tot això en els més petits.


Al blog “Lletres i gargots” trobem aquest conte escrit per Víctor Espiga, metge de la Unitat d'addiccions del Servei de Salut Mental de la Fundació Sanitària Mollet. En Víctor compagina ser metge amb escriure poemes i relats curts. La pandèmia del coronavirus ha fet desaparèixer la rutina del dia a dia i els horaris han canviat, és un canvi radical per les criatures i per això necessiten ajuda. En Víctor ha escrit un conte, que també ha estat narrat per Berta Rubio, per explicar als infants per què és tan important confinar-se.



Com a última recomanació us volem deixar l'enllaç d'un vídeo publicat per FAROS, el portal de la salut per a les famílies de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Hi parla la Directora de la Unitat de Crisi i Conflictes de Barcelona (UTCCB) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ingeborg Porcar, amb recomanacions per a explicar la situació del coronavirus de la manera més adequada. Es va publicar a l'inici de la pandèmia, quan encara no estàvem confinats, però ens sembla que té informació molt útil que podem fer servir en el moment actual.


Per acabar, hem pensat que una bona manera per poder compartir moments amb vosaltres i conèixer les vostres inquietuds i com us sentiu, és fer-vos  preguntes sobre el dia a dia, que ens podeu respondre al nostre correu educa.mterra@gmail.com.

Us volem preguntar, relacionat amb el tema d'avui, quin és el vostre moment especial per explicar contes. Moltes hem modificat els nostres hàbits, en comptes de ser un moment de relaxació a la nit, ho és a la tarda abans de fer les activitats proposades per l'escola, ens ajuda a concentrar-nos i a baixar pulsacions. Ens expliqueu com ho feu a casa? Si ens adjunteu fotos les podrem posar al nostre Instagram. Animeu-vos a compartir els vostres moments amb els peques i recordeu.....TOT ANIRÀ BÉ

Il·lustració d'Eva Rami en "Ballarem sota una estrella"